Potřebujete poradit? 777 722 822 • Stačí prozvonit, zavoláme zpět!

Řešení dluhů

Nezabavitelná částka 2024 pro výpočet nezabavitelného minima z čistého příjmu

Nezabavitelná částka 2024

Nezabavitelná částka v oddlužení se od 1. 1. 2024 snížila. Lidé v insolvenci či exekuci změnu pocítí hned po lednové výplatě, tedy v únoru 2024. Z čisté mzdy jim po odečtení srážek na umoření dluhu zbude méně peněz.

... čtěte více
V průběhu insolvence lze požádat o nižší měsíční platbu v oddlužení, zvláště když počítáte každou korunu a pořád to nevychází

Lze požádat o nižší platbu v insolvenci (oddlužení)?

Počet žádostí klientů v oddlužení o zvýšení nezabavitelné částky či žádostí o změnu fixní měsíční úhrady v poslední době narůstá. Klienti mezi důvody uvádějí zvyšující se náklady za energie nebo pokles příjmu. V jakém případě je možné požádat soud o zvýšení nezabavitelné částky, respektive o nižší platbu v insolvenci?

... čtěte více
Jak pomoci partnerovi s dluhy

Zadlužený partner: jak mu pomoci?

Má váš partner dluhy? Ať už to víte, tušíte, či máte zatím jen podezření, měli byste se mít na pozoru. Bez ohledu na to, zda žijete „na hromádce“ nebo v manželství. Neřešené závazky druhého v páru by mohly mít fatální dopady na vás i celou vaši rodinu.

... čtěte více
Insolvenční rejstřík je registr dlužníků v České republice na justice cz

Insolvenční rejstřík

Co je insolvenční rejstřík? Veřejný elektronický informační systém, který spravuje Ministerstvo spravedlnosti. Jsou v něm uvedeny všechny údaje o subjektech v České republice, u kterých probíhá insolvenční řízení. Najdeme zde seznam insolvenčních správců, seznam dlužníků i povinných dokumentů k insolvenčnímu řízení.

... čtěte více
Dovolená na splátky často rozpohybuje dluhovou spirálu.

Před dovolenou je vhodné vyřešit své dluhy

Česko má za sebou několik let extrémního zadlužování. Nejprve koronavirus, pak válka a inflace zamávali s cenami spotřebního zboží. Objem dluhu ohroženého nesplácením se zvýšil na 29,5 miliardy korun. Zadlužení Evropské unie se loni snižovalo, v České republice byl vývoj opačný a zadlužení se zvýšilo. Vyplývá to z údajů registrů BRKI a NRKI. Státní dluh byl v Česku rekordní.

... čtěte více
Velký přehled dluhových registrů

Velký přehled dluhových registrů: Lze žádat o vymazání z evidence?

Jaké dluhové registry máme v ČR? Co je insolvenční rejstřík a k čemu slouží? Co je centrální evidence exekucí a jak funguje? Jak dlouho bude v registru veden váš dluh, exekuce nebo insolvence? Jak a kdy žádat o vymazání z insolvenčního rejstříku? Kdy vám z jiných veřejných rejstříků smažou vaše dluhy? Jak zjistit, zda máte záznam v dluhovém registru? A co dělat, pokud se zápis v registru objeví?

... čtěte více
Dluhy se musí vyřešit i při stěhování do zahraničí

Dluhy a exekuce je vhodné vyřešit i při stěhování do ciziny

I když máte v plánu získat občanství v zahraničí, nenechávejte v ČR žádné dluhy. Proč? Nikdy nevíte, kdy a z jakého důvodu se budete muset do rodné země vrátit. Několikatisícové dluhy se za pár let nesplácení mohou dostat na velmi vysoké částky, které už nebude ve vašich silách uhradit. Své o tom ví i naše klientka Alena. Vymáhání exekuce v zahraničí se nevyhnete.

... čtěte více
jak zjistit dluhy a exekuce

Jak zjistit své dluhy a exekuce?

 V jakých registrech se evidují? V dnešní elektronické době snadno obyčejný člověk ztratí přehled o svých závazcích. Stačí k tomu opravdu málo. Vždyť uzavírání smluv na dálku nebo přes internet je stále častější – pár dnů či týdnů nepozornosti může způsobit ztrátu přehledu o dluzích. Jak zjistit dluhy? Uvádíme přehled dluhů, které se dají zjistit z veřejně přístupných zdrojů, a návod, jak postupovat. Držíme palce.

... čtěte více
Co je lepší – exekuce, nebo insolvence? Zjistěte si o tom víc, abyste nelitovali jako žena na obrázku

Oddlužení, nebo exekuce? Co je výhodnější?

Nabízíme velké srovnání výhod a nevýhod insolvence vs. exekuce z pohledu dlužníka. Často slýcháme od osob, které se na nás obracejí s žádostí o pomoc od dluhů, že oddlužení není lepší než exekuce, že si oddlužením nepomohou a že jim v exekuci zůstane více peněz. Jak to ve skutečnosti je? Je oddlužení skutečně horší než exekuce?

... čtěte více

Jsou vaše splátky příliš vysoké? Jak snadno získat výhodnou konsolidaci a platit méně?

Máte více než jednu půjčku nebo úvěr, splácíte více než jednu splátku měsíčně a přerůstají vám splátky přes hlavu? Chtěli byste platit měsíčně méně? Řešení je prosté – včas prověřit a zajistit sloučení úvěrů a půjček do jediné, tzv. konsolidaci. Jak se ale ve světě financí zorientovat a najít výhodnou konsolidaci šitou na míru právě pro vás?

... čtěte více