Potřebujete poradit? 777 722 822 • Stačí prozvonit, zavoláme zpět!

Ostatní

Dovolená na splátky často rozpohybuje dluhovou spirálu.

Před dovolenou je vhodné vyřešit své dluhy

Česko má za sebou několik let extrémního zadlužování. Nejprve koronavirus, pak válka a inflace zamávali s cenami spotřebního zboží. Objem dluhu ohroženého nesplácením se zvýšil na 29,5 miliardy korun. Zadlužení Evropské unie se loni snižovalo, v České republice byl vývoj opačný a zadlužení se zvýšilo. Vyplývá to z údajů registrů BRKI a NRKI. Státní dluh byl v Česku rekordní.

... čtěte více
jak získat výživné, když povinný neplatí?

Náhradní výživné od státu

Od 1. 7. 2021 doposud je možné v případech, kdy povinný rodič neplatí soudem určené výživné, využít tzv. náhradní výživné od státu na nezaopatřené dítě. O náhradní výživné lze požádat jak v případě, kdy jej povinný rodič vůbec neplatí, tak i v případě, kdy jej neplatí v soudem stanovené výši. O náhradní výživné lze požádat i tehdy, když se povinný rodič nachází v insolvenci.

... čtěte více
Pomůžeme vám zvýšit výživné nebo vymáhat dlužné alimenty

Jak zvýšit alimenty a vymáhat dlužné výživné?

Rádi bychom vás informovali, že mimo oddlužení a insolvence se specializujeme také na zvyšování výživného a vymáhání dlužného výživného. Víte, že výživné lze zvýšit každé 3 roky? Znáte výši výživného, na kterou máte pro své dítě opravdu nárok? V praxi je běžné průměrné zvýšení výživného o 1 000–1 500 Kč na každé dítě. Zvýšit příjmy domácnosti se v této nesnadné době určitě hodí.

... čtěte více
Co vše se vás týká v epidemii koronaviru

Oddlužení a krizová opatření při epidemii

Jaký májí krizová opatření vlády při epidemii dopad na průběh oddlužení? Co když nemůžu platit splátky v oddlužení kvůli epidemii? Lze očekávat odložení či prominutí splátek v oddlužení kvůli krizovým opatřením při epidemii? Jaké mám možnosti v oddlužení, pokud na mne dopadla krizová opatření a nemám dost peněz na splátky v oddlužení?

... čtěte více